29/01/2019

L’investigador Javier Parra rep un accèsit dels premis de recerca Emilio Aced

El reconeixement l'ha atorgat l'Agència Espanyola de Protecció de Dades per al projecte MyAdChoices, sobre transparència i control de publicitat en línia

L’investigador del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV Javier Parra ha estat un dels guardonats en el marc dels Premis de Protecció de Dades 2018, concretament amb un accèsit de la categoria de recerca Emilio Aced per una investigació sobre transparència i control de la publicitat en línia.

Javier Parra ha rebut aquest reconeixement juntament amb els investigadros Jagdish Prasad i Claude Castelluccia pel seu treball MyAdChoices, una extensió de navegador que proporciona transparència i control als usuaris d’internet pel que fa als anuncis que reben mentre naveguen. MyAdChoices vol portar llum a la qüestió sobre com s’utilitzen les dades de navegació en el procés de personalització dels anuncis.

Aquesta recerca ha consistit en dissenyar una eina que té per objectiu permetre els usuaris esbrinar fins a quin punt s’exploten els seus perfils de navegació per a oferir-los anuncis, i investigar si els perfils construits per les empreses de publicitat revelen patrons de navegació únics que puguin permetre, eventualment, la identitat real de l’usuari.

Els Premis de Protecció de Dades 2018 que atorga l’Agència Espanyola de Protecció de Dades, reconeixen els treballs que promouen el coneixement, la recerca i la difusió del dret fonamental a la protecció de dades. Consten de quatre categories: Comunicació; Recerca Emilio Aced; Bones pràctiques sobre iniciatives per adaptar-se al Reglament General de Protecció de Dades i Bones pràctiques educatives en privacitat i protecció de dades per a un ús segur d’Internet. En total s’hi van presentar 68 candidatures.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*