22/01/2021

Una vuitantena de científics i professionals de la salut donen suport al comunicat sobre la implantació de l’etiquetatge Nutriscore

Els investigadors de la Unitat de Nutrició Humana de la URV Nancy Babio i Jordi Salas defensen aquesta eina de salut pública adient per millorar la informació nutricional dels aliments

Un total de vuitanta acadèmics i professionals sanitaris han signat un manifest per donar suport a la implementació de l’etiquetatge Nutriscore, anunciat pel Ministeri de Consum del govern espanyol per a principis d’aquest any i que ha suscitat una certa controvèrsia en alguns col·lectius que s’hi han manifestat en contra a través de les xarxes socials i mitjans de comunicació. Els signants, entre els quals hi ha els investigadors de la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i VIrgili Nancy Babio i Jordi Salas-Salvadó, afirmen que aquests atacs corresponen a “opinions personals sense base científica”.

Basat en un codi de lletres i colors, Nutriscore és un etiquetatge nutricional que informa els consumidors sobre la qualitat nutricional dels productes. Està desenvolupat a partir d’un algoritme científic que ja estat ja adoptat en alguns països europeus com França, Bèlgica, Alemanya i els Països Baixos. Segons els experts, s’ha demostrat que aquest etiquetatge facilita la comprensió de la qualitat nutricional dels aliments i fomenta millors decisions de compra i de consum, en tots els contextos socioeconòmics.

Entre els experts que han donat suport a aquest manifest hi ha professionals del món de la dietètica i la nutrició, pediatria, medicina preventiva, oncologia, cardiologia, obesitat i salut pública o endocrinologia. Defensen que l’etiquetat frontal Nutriscore ha estat desenvolupat i triat sobre bases científiques que demostren la seva eficàcia real i la seva superioritat respecte la resta de logotips existents.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*