11/11/2014

La URV coordina una xarxa d’investigadors europeus que es formaran en els centres capdavanters en la recerca de membranes

És un projecte liderat per l'investigador Vladimir Baulin, del Departament d'Enginyeria Química. Els membres de la xarxa s'han trobat el divendres 7 de novembre a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química

Amb aquest projecte coordinat per la URV, dotze doctorands i dos investigadors postdoctorals faran estades de tres anys en set universitats i centres de recerca i en dues empreses europees. El principal repte és el disseny i la síntesi de nous biomaterials capaços de modificar les propietats de les membranes. La trobada del dia 7 de novembre, la primera del projecte, ha servit per posar en comú els objectius, conèixer les experteses dels investigadors i fixar les prioritats.

El projecte es denomina SNAL, Smart Nano-objects for Alteration of Lipid Bilayers, una plataforma europea coordinada formada per l’equip multidisciplinari de les catorze persones ja esmentades, a qui es proporcionarà formació científica amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament professional d’investigadors en recerca de membranes. Treballaran en una xarxa que els oferirà una àmplia perspectiva sobre el seu camp d’investigació, així com la capacitat de desenvolupar un projecte de recerca, des de les ciències bàsiques fins a les aplicacions industrials.

Un dels principals reptes és el disseny i la síntesi de nous biomaterials capaços de modificar les propietats de les membranes. El projecte combina simulacions per ordinador, síntesi química, experiència clínica i industrial, física i experiments biològics.

Baulin - marie curie
Vladimir Baulin, del Departament d’Enginyeria Química, és el coordinador de la xarxa.

A banda de la URV, que coordina el projecte, la resta de membres que en formen part i que han participat a la trobada són l’Institut de Recerca de Polímers de Leibniz, l’Imperial College de Ciència, Tecnologia i Medicina de Londres, el Centre Nacional de Recerca Científica de París, la Universitat de Manchester i la Universitat Johann Wolfgang Goethe Frankfurt am Main. La participació de la indústria és per part d’Unilever i Biopharma i també es compta amb la participació de socis de centres d’Austràlia, Rússia i Itàlia.

Els escollits faran estades en tots els centres integrants del projecte, on podran formar-se per desenvolupar des de la modelització i ideació -des dels models teòrics passant per la síntesi i la validació experimental i clínica-  fins a la implementació empresarial.

SNAL està finançat pel 7è Programa Marc europeu, en la modalitat d’Initial Training Network (ITN), i té un pressupost de 3,6 milions d’euros per als quatre anys de durada. El coordinador, Vladimir Baulin, és investigador del Departament d’Enginyeria Química de la URV.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*