10/05/2023

El concurs de monòlegs científics “Vols saber què investigo?” ja es pot veure al canal Youtube de la URV

Sis doctorands i doctorandes de la URV van participar en aquesta activitat, que enguany celebrava el seu desè aniversari, i que es va fer al teatre Bartrina de Reus

Ja es pot veure al canal Youtube de la URV el concurs de monòlegs científics “Vols saber què investigo?”, que es va organitzar el 19 d’abril passat al teatre Bartrina de Reus. Els aspirants, doctorands i doctorandes a la Universitat Rovira i Virgili, havien de donar a conèixer el contingut de la seva recerca en un llenguatge planer i entenedor i en no més de quatre minuts. La guanyadora d’aquesta edició va ser ser Judit Vives, del programa de doctorat en Infermeria i Salut de la URV. A més del premi econòmic, la doctoranda representarà la URV en el concurs interuniversitari de monòlegs científics “Presenta la teva tesi en 4 minuts“, que organitza al juny la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

En el seu monòleg “trastorn mental parental: com cuidar i acompanyar les famílies?”, la guanyadora va explicar la recerca que està fent per avaluar com des de l’àmbit de la infermeria es pot atendre, tenir cura i acompanyar els pares i mares amb problemes de salut mental.

Totes les intervencions es poden seguir a la llista de reproducció del concurs, al canal URV a Youtube:

El jurat del concurs estava format per la vicerectora de Doctorat, Carmen Gómez; el professor del Departament d’Estudis de Comunicació, Jan Gonzalo i Oriol Marimón integrant de la companyia de monologuistes científics BigVan Ciència, que també va participar amb diferents actuacions durant l’espectacle.

10 anys de monòlegs científics

Aquesta ha estat la desena edició del concurs “Vols saber què investigo?”, un certamen que es va fer per primer cop al 2013 i que s’ha celebrat ininterrompudament fins ara, exceptuant l’any 2020 amb motiu de la pandèmia. Per commemorar aquesta efemèride, van assistir al teatre sis exconcursants de diferents edicions, per compartir i recordar el seu pas per l’escenari del Bartrina i atorgar diferents premis als concursants.

En aquests deu anys de concurs, s’han interpretat a l’escenari del Bartrina 60 monòlegs científics davant de més de 4.000 estudiants de Batxillerat. El vicerector de Política Científica i Projectes Interdisciplinaris de la URV, Urbano Lorenzo, va destacar la importància d’activitats com aquest concurs per apropar la recerca a tot tipus de públic.

Aquesta iniciativa està impulsada per la Unitat de Comunicació i Divulgació de la Ciència de la URV, ComCiència, amb la col·laboració del Campus Extens de la Universitat, l’Escola de Doctorat i el suport de la Diputació de Tarragona.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*