Així es constata en un estudi publicat avui a la revista Nature Communications i entre els signants hi figura un investigador de l’IPHES i de la URV, Xosé-Pedro Rodríguez
alimentació
A tot el diari
Aquesta conclusió s’extreu d’una revisió que investigadors de la Unitat de Nutrició Humana de la URV han fet de 29 estudis científics centrats en aquest patró d’alimentació
Investigadors del grup de recerca MoBioFood constaten que determinats components alimentaris poden actuar sobre la sensació de sacietat amb resultats que emulen els tractaments quirúrgics
Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el càncer és una de les principals causes de mort a escala mundial. Tanmateix, segons les diferents entitats de referència, més del 30% de les morts causades per aquesta malaltia es podrien prevenir modificant o eliminant factors de risc claus, especialment els relacionats amb l’estil de vida i l’alimentació. En aquest sentit, un tema de debat infundat ha estat el paper dels lactis. Dietistes-nutricionistes recomanen el seu consum.
Un estudi que ha comparat el patró de dieta entre persones de 10 a 23 anys amb malaltia celíaca i persones sanes de la mateixa edat, ha posat de manifest que, els primers, consumeixen més sucres afegits, més greix i més aliments rics en proteïnes. En canvi, ingereixen menys aliments rics en midons i una menor quantitat de micronutrients com l’ àcid fòlic, calci, ferro i magnesi. El treball l’han coordinat Nancy Babio i Jordi Salas-Salvadó, investigadors del grup de recerca de la Unitat de Nutrició Humana, del departament de Bioquímica i Biotecnologia de la Universitat Rovira i Virgili, Institut d’Investigació Sanitària Pere Vigili i CIBERobn
El programa EdAl, d’educació per a la salut a les escoles, redueix la prevalença de l’obesitat i millora l’estil de vida dels joves. S’han presentat els resultats en l’acte Joves i estils saludables de vida el dijous, 22 de gener al vespre a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de Reus
“Som la pera” ha presentat cinc nous reptes de la campanya sobre joves i estils saludables de vida. S’ha fet en l’acte Joves i estils saludables de vida, que ha tingut lloc el dijous, 22 de gener al vespre a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de Reus
El treball, que han dut a terme investigadors de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV, l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, el Centre Tecnològic de Nutrició i Salut i la UAB, posa de manifest que, després de 28 mesos d’intervenció, la prevalença de l’obesitat s’ha reduït en un 2,36% en els nens i un 1,66% a les nenes. Hi han participat prop de 2.000 nenes i nens d’escoles de Reus com a grup intervenció i Cambrils, Salou i Vila-seca com a grup control. Són els resultats de l’estudi Intervenció a les escoles per reduir la prevalença d’obesitat infantil: l’estudi EdAl (Educació en Alimentació) que s’ha publicat a la revista científica Trials