Com influeix l’estat anímic i psíquic dels tastadors d’oli en el seu judici? Això és el que volen esbrinar els investigadors del grup de recerca Metodolo del Departament de Psicologia de la URV, mitjançant un projecte d’anàlisi de les variables psicològiques implicades en el tast d’oli d’oliva. L’objectiu és assolir un procés de tast d’olis de més qualitat, identificant punts de millora i desenvolupant-los a la pràctica. El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat ha signat un acord amb la Fundació URV per tal de desenvolupar aquest projecte
oli d'oliva
A tot el diari
La dieta mediterrània complementada amb oli d’oliva i fruita seca ajuda a revertir la síndrome metabòlica. Així ho indiquen els resultats d’un assaig clínic que ha publicat dimarts, 14 d’octubre la revista científica “Canadian Medical Association Journal”. Es tracta del projecte Predimed.
És la conclusió d’un estudi de la URV i la UB en el marc del projecte PREDIMED, sobre els avantatges nutricionals de la dieta mediterrània