28 setembre 2020

URV Activ@ - Diari digital de la Universitat Rovira i Virgili

Cerca avançada

Investigadors del grup de recerca Tecnatox, Centre de Tecnologia Ambiental Alimentària i Toxicològica de la Universitat Rovira i Virgili, han analitzat el paper dels contaminants ambientals de la carn crua o sense processar. Els resultats del seu treball demostren que els diferents tipus de cocció influeixen de manera diferent en la concentració de tòxics, en funció del producte càrnic. L’estudi sosté que només els processos de cuinat que alliberen o eliminen el greix de la carn tendeixen a reduir la concentració total d’aquests contaminants en la carn cuinada

El grup Tecnatox-AGA mostra a la fira un taller sobre els rols ambientals de les microalgues i la URV també hi participa, en col·laboració amb l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, a través dels grups de recerca ITAKA i IRCV que porten un taller per detectar el risc de tenir retinopatia diabètica. La 14a edició de la fira Recerca en Directe, té lloc del 6 al 9 d’abril als matins a l’Aula Àgora del Cosmocaixa de Barcelona

El catedràtic de Toxicologia i director del centre TecnATox Josep Lluís Domingo rep aquest reconeixement en la gala dels premis el divendres, 5 de juny a partir de les 20 h. al teatre Metropol de Tarragona. Aquests premis distingeixen les accions en defensa i millora del medi ambient, entre altres valors

La descontaminació del pantà de Flix ha provocat un increment de la concentració en l’aigua d’alguns metalls, sense risc per la població ni pels regadius. Un grup d’investigadors del Laboratori de Toxicologia i Salut Ambiental, Tecnatox, han dut a terme aquest treball que han publicat a la revista científica “Biological Trace Element Research”. Han analitzat l’aigua destinada al consum, dels rius, i també han analitzat les concentracions de metalls al sòl