19/11/2014

L’equip de la URV guanya la tercera edició del torneig interuniversitari RYM

'Research your mind' (RYM) és un joc de preguntes i respostes sobre ciència al qual poden participar les universitats catalanes. Aquest certamen, que s’emmarca a la Setmana de la Ciència, es va disputar al Mobile World Centre a Barcelona

Els estudiants de la URV Eudald Llauradó, de Biotecnologia, i Miguel Ángel Pollino, de Bioquímica i biologia molecular, van guanyar dimarts 18 de novembre la final del III Torneig interuniversitari Research your mind (RYM), en què participen les universitats catalanes. Els tarragonins es van imposar a sis equips més d’universitats de Barcelona i de Lleida. L’activitat, que s’emmarca a la Setmana de la Ciència, es va celebrar al Mobile World Centre a Barcelona. Com a premi, els guanyadors es van endú dues tauletes Samsung i dos altaveus portàtils Sony.

Research your mind (RYM) és un joc sobre ciència, de preguntes i respostes, que pretén promoure aquesta disciplina entre els joves de forma educativa i lúdica. A la competició, impulsada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), cada universitat pot presentar un equip format per dos estudiants de primer curs de grau. Enguany és la primera vegada que un equip de la URV participa en aquest certamen. També hi van prendre part les universitats de Lleida, de Barcelona, Politècnica de Catalunya, Autònoma de Barcelona, Ramon Llull i Abat Oliba.

Els estudiants de la URV Eudald Llauradó i Miguel Ángel Pollino, durant el torneig interuniversitari RYM.

El joc científic RYM està integrat per unes 400 preguntes sobre diferents àmbits de la ciència (salut; alimentació, agricultura i biotecnologia; nanociències, nanotecnologies i tecnologies de la informació i comunicació; energia i medi ambient; transports, seguretat i espai; i ciències humanes i socials). En aquesta edició, de fet, es van estrenar 100 noves preguntes relacionades amb el Tricentenari i la commemoració del Centenari de la Mancomunitat de Catalunya. L’equip de divulgadors del programa radiofònic Pa ciència la nostra (Ràdio Sants) va conduir l’acte.

Coincidint amb aquest torneig interuniversitari, la FCRi va posar en marxa un concurs en línia també al voltant del joc de ciència RYM. Fins al 4 de desembre, els estudiants poden jugar a través del web www.rym.cat i aspirar a guanyar diversos premis. Enguany és la 19a edició de la Setmana de la Ciència, que s’allargarà fins diumenge.

Elements relacionats
Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*