22/06/2022

Neix el projecte Aperitius de ciència, per fer divulgació científica a través de sotagots

Unes 100.000 unitats de 19 dissenys diferents es reparteixen durant aquests dies a més de 400 establiments d'hostaleria de la demarcació. La Unitat de Comunicació de la Ciència de la URV, ComCiència, ha impulsat la iniciativa

Aprendre i entendre conceptes científics mentre es fa un beure a la terrassa d’un bar. Aquest és l’objectiu de la nova iniciativa de divulgació Aperitius de ciència, que consisteix en la explicar qüestions quotidianes relacionades amb la recerca que es fa a la Universitat a través de sotagots, i oferir informació ampliada a la pàgina web del projecte. En el contingut dels sotagots i el de la pàgina web hi han participat una vintena d’investigadores i investigadors de la Universitat i s’han produït prop de 100.000, que durant els propers dies es repartiran a més de 400 bars amb terrassa de la demarcació de Tarragona. La iniciativa l’ha impulsat la Unitat de Comunicació de la Ciència de la URV, ComCiència.

“Què va ser primer, el vi o la cervesa?”, “Vermut, musclos i plàstic”, “Per què dues tasses de cafè no són mai iguals?“, “Un còctel de dopamina”, són algunes de les frases que es poden trobar als sotagots. Van acompanyades d’una petita explicació i a la part posterior hi ha un codi QR a través del qual es pot accedir a un text més detallat del concepte científic que es vol explicar. En total se n’han fet 19 dissenys que parlen de diferents disciplines: enginyeria, psicologia, enologia, medicina, filologia, química, història, geografia, economia, nanotecnologia o comunicació.

Aquesta setmana ha començat la distribució dels prop de 100.000 sotagots a bars i terrasses de tota la demarcació, amb l’objectiu de fer arribar aquests conceptes científics a totes les comarques, d’interior i de costa. S’intenta, amb aquesta acció divulgativa, que la recerca que es fa a la Universitat estigui a l’abast de tothom i es puguin “consumir” aquests aperitius de ciència en un ambient distès i relaxat, afavorint converses sobre conceptes científics.

El projecte ha estat possible gràcies al finançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT)-Ministeri de Ciència i Innovació i la coL·laboració de Vins i licors Jané, que s’encarrega de fer la distribució dels sotagots.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*