14/05/2015

L’investigador de la URV Toni Vallès actua a la final del concurs de monòlegs científics FameLab, a Madrid

Toni Vallès Català, investigador al Departament d’Enginyeria Química de la URV, participa a la final espanyola del concurs de monòlegs científics FameLab, a Madrid. Vallès és un dels vuit científics, d’entre 74 candidats, que han arribat a la final d’enguany del certamen. És la primera vegada que un investigador de la URV es classifica per a aquesta fase del concurs

Toni Vallès, al març a Barcelona, interpretant el monòleg que li va valdre el pas a la final. / FECYT

Per què Facebook és capaç de suggerir-nos amics que potser coneixem? Com s’ho fa Amazon per saber en quins productes estem interessats? La resposta és a l’estudi de les xarxes complexes, àmbit en què desenvolupa la seva recerca l’investigador de la URV Toni Vallès. Aquestes i altres incògnites són les que ens desvetlla al seu monòleg, amb què participa a la tercera edició del concurs de monòlegs científics FameLab a Espanya.

La final d’aquest certamen es duu a terme el dijous 14 de maig a les nou del vespre, a la Sala Galileo Galilei de Madrid. Hi participen vuit científics de diferents universitats i centres de recerca. L’acte està conduït per l’humorista Goyo Jiménez i es pot seguir per streaming al web www.famelab.es. El guanyador representarà Espanya a la final internacional de FameLab, al Cheltenham Science Festival, que es farà al juny al Regne Unit.

Els vuit investigadors finalistes al concurs FameLab 2015.
Els vuit investigadors que participen a la final espanyola del concurs FameLab 2015. / FECYT

Toni Vallès va ser seleccionat per participar a FameLab España d’entre més de 70 candidats. L’investigador es va guanyar el pas a la fase final del concurs al març, en una semifinal on es van triar vuit finalistes. L’acte es va fer al Teatre Poliorama de Barcelona, davant de més de 600 persones. És la primera vegada que un investigador de la URV es classifica per a la final d’aquest concurs.

Concurs internacional

FameLab és un concurs de monòlegs científics que va néixer el 2005. El seu principal objectiu és fomentar la divulgació de la ciència identificant, formant i donant a conèixer nous talents entre els qui treballen en ciència, a través d’un format innovador: el monòleg científic. Avui dia, FameLab s’ha tornat global i es celebra en més de 25 països de tot el món. A Espanya és la tercera edició d’aquest concurs, organitzat pel British Council i la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT).

Toni Vallès és estudiant de doctorat al Departament d’Enginyeria Química de la URV i forma part del grup de recerca SEES:lab. Ha participat en activitats de divulgació a la Setmana de la Ciència i al concurs Vols saber què investigo?, organitzat per la Universitat, on l’any 2013 va merèixer el segon premi ex aequo. La URV és una de les 8 universitats i institucions d’arreu d’Espanya amb un investigador a la final del concurs FameLab 2015.

Toni Vallès a la semifinal
Toni Vallès a la final
Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*