11 desembre 2019

URV Activ@ - Diari digital de la Universitat Rovira i Virgili

Cerca avançada

Investigadors del grup de recerca Tecnatox de la Universitat Rovira i Virgili ha desenvolupat una eina interactiva orientada a minimitzar l’exposició a contaminants químics derivats del consum de peix i marisc. Aquesta aplicació forma part d’un projecte europeu en què han participat 18 institucions de 10 països, que ha finançat la Comissió Europea dins del 7è Programa Marc

Investigadors de la URV es troben a Seseña (Toledo) per valorar els riscos per a la salut de la població de l’exposició als contaminants emesos per l’incendi que hi va haver al maig a un abocador de pneumàtics. Els experts en toxicitat recolliran mostres de l’aire, del sòl i del cultiu per determinar els riscos i per col·laborar amb les autoritats per recomanar-los com gestionar aquesta contaminació. Els resultats es coneixeran al juliol

Investigadors del grup de recerca Tecnatox, Centre de Tecnologia Ambiental Alimentària i Toxicològica de la Universitat Rovira i Virgili, han analitzat el paper dels contaminants ambientals de la carn crua o sense processar. Els resultats del seu treball demostren que els diferents tipus de cocció influeixen de manera diferent en la concentració de tòxics, en funció del producte càrnic. L’estudi sosté que només els processos de cuinat que alliberen o eliminen el greix de la carn tendeixen a reduir la concentració total d’aquests contaminants en la carn cuinada