El Patronat del Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS) ha aprovat aquest dijous la seva dissolució i la posterior integració a Eurecat, el principal centre tecnològic de Catalunya del que en formen part cinc dels sis centres tecnològics avançats catalans: Ascamm, Barcelona Media, Barcelona Digital, Cetemmsa i CTM
CTNS
A tot el diari
El projecte “Imprescindibles de l’Any” ha concedit el tercer premi a la campanya “Som la Pera”, que promou l’alimentació saludable i l’esport entre els adolescents europeus. Ha estat dirigida pel Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS) de Reus, amb la participació de l’Hospital Sant Joan, de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV i de la Càtedra URV/Repsol d’Excel·lència en Comunicació. L’”Imprescindible de l’any” ha estat la Fundació Mossèn Frederic Bara i, en segon lloc, l’Associació de Donants de Sang del Baix Camp
La campanya forma part del projecte EYTO (European Youth Tackling Obesity) i promou l’alimentació saludable i l’esport entre els adolescents europeus. El projecte ha estat dirigit pel Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS) de Reus i ha comptat amb la participació de l’Hospital Universitari Sant Joan, de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV i de la Càtedra Internacional URV/Repsol d’Excel·lència en Comunicació
Un treball de recerca que han dut a terme investigadors del CTNS i de la URV en col·laboració amb la Universitat de Lleida conclou que el consum de procianidines, un compost natural que es troba a les fruites i verdures, té propietats beneficioses en la prevenció de malalties cardiovasculars per a la població adulta, però, en canvi, els efectes són perjudicials per als fills adults les mares dels quals n’han consumit durant el període de gestació
En una licitació pública amb competidors de tot el món, el CTNS ha aconseguit un contracte de més de 500.000 dòlars per realitzar un estudi d’intervenció nutricional amb 250 voluntaris per avaluar els beneficis del consum d’un suc de taronja 100% natural, en un projecte que farà en col·laboració amb investigadors de la URV
El Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS) s’encarrega de la coordinació tècnica del projecte Smartfoods, un projecte liderat per Laboratoris Ordesa que té l’objectiu de dissenyar i desenvolupar ingredients i complements nutricionals intel·ligents, que actuïn en la reducció del risc de les malalties cròniques més habituals com la diabetis o l’obesitat
Una recerca d’ investigadors del Centre Tecnològic de Nutrició i Salut demostra que els fitosterols redueixen els nivells de triglicèrids i el seu consum suggereix un efecte protector per al fetge
Trobar biomarcadors a la sang que permetin predir quina serà la resposta dels tumors de boca, faringe, laringe i glàndules salivals (que s’estudien a l’oncologia de cap i coll) als diferents tractaments possibles és l’objectiu d’un estudi del Servei d’Otorinolaringologia de l’Hospital Joan XXIII, l’IISPV i la URV. El primer d’aquests marcadors que s’ha descobert s’anomena TWEAK i té a veure amb la inflamació. Gràcies a aquesta investigació els metges podran, potencialment, determinar quin és el tractament idoni per a cada tumor, augmentant la supervivència i la qualitat de vida dels pacients. Els primers resultats s’han publicat a la revista European Archives of Oto-Rhino-Laryngology. L’estudi és el primer en el seu àmbit fet íntegrament amb pacients del Joan XXIII.
El treball, que han dut a terme investigadors de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV, l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, el Centre Tecnològic de Nutrició i Salut i la UAB, posa de manifest que, després de 28 mesos d’intervenció, la prevalença de l’obesitat s’ha reduït en un 2,36% en els nens i un 1,66% a les nenes. Hi han participat prop de 2.000 nenes i nens d’escoles de Reus com a grup intervenció i Cambrils, Salou i Vila-seca com a grup control. Són els resultats de l’estudi Intervenció a les escoles per reduir la prevalença d’obesitat infantil: l’estudi EdAl (Educació en Alimentació) que s’ha publicat a la revista científica Trials
Unió Corporació Alimentària de Reus ha desenvolupat l’ingredient, que porta per nom Fiberox, una fibra antioxidant per la que Unió va rebre el Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària de la Generalitat