Un estudi realitzat per un grup investigador de la URV-IISPV indica que les persones amb alteracions glicèmiques com la diabetis tipus II, més resistència a la insulina o pitjor control de glucosa en sang presenten en només dos anys un deteriorament cognitiu més gran
Predimed
A tot el diari
Investigadors de la URV, la Universitat de Navarra i el CIBEROBN han analitzat durant 30 anys més de 90.000 pacients
Investigadors de l’estudi PREDIMED identifiquen un model d’aquests metabòlits, que millora la seva capacitat predictiva i redueix el risc de patir aquesta malaltia
La investigació, realitzada en el marc de l’estudi PREDIMED, conclou que les estratègies dirigides a disminuir la velocitat a l’hora de menjar podrien ser útils per combatre malalties cardiometabòliques
Resultats recents de l’estudi PREDIMED (Prevenció amb Dieta Mediterrània) mostren una associació protectora entre el consum de llegums , especialment les llenties, i el risc de mortalitat per càncer
El projecte estarà dirigit per investigadors de la Universitat Rovira i Virgili-IISPV, de la Universitat de Navarra i de la Universitat de Harvard
La investigadora Nerea Becerra presenta al Simposi Internacional de Diabetis i Nutrició una comunicació sobre els beneficis dels llegums en la prevenció d’aquesta malaltia
Incloure en la dieta diària hortalisses de fulla verda com la col, els espinacs o les bledes i verdures com el bròquil i la coliflor pot fer disminuir el risc de patir cataractes en gairebé un 30%
Consumir greixos saturats i d’origen animal, com la mantega, rica en àcids grassos saturats i trans, s’associa a tenir més risc de patir diabetis tipus 2. En canvi, el consum de iogurt sencer comporta menys risc. És el resultat del seguiment durant quatre anys de més de 3.000 homes i dones d’entre 50 i 80 anys participants en el projecte PREDIMED, estudi clínic d’intervenció nutricional en pacients amb alt risc cardiovascular
Beure més de cinc gots per setmana de begudes ensucrades o edulcorades, incloent-hi les begudes light i els sucs de fruita, augmenta l’obesitat abdominal, la hipertensió arterial, els nivells de triglicèrids en sang i redueix el colesterol bo. Són les principals conclusions d’una recerca realitzada en 1.868 persones d’entre 55 i 80 anys amb un alt risc cardiovascular. El treball forma part de l’estudi PREDIMED (Prevenció amb Dieta Mediterrània), i els resultats s’han publicat a la revista Journal of Nutrition