Laura Bricio, investigadora del Departament d’Història i Història de l’Art, imparteix el primer dels nou tallers científics que la Unitat de Comunicació de la Ciència de la URV i l’ICIQ organitzen a la Biblioteca de Torredembarra
xocolata
A tot el diari
Aquesta iniciativa, organitzada per la URV i l’ICIQ, ha constat de nou tallers impartits per investigadores de les dues institucions per apropar la xocolata des de diferents disciplines de la ciència
Amb aquest taller finalitza el cicle “La ciència de la xocolata” en aquesta biblioteca, que des del mes de gener ha fet divulgació científica sobre aquest producte des de diferents disciplines científiques
La investigadora Rosa Maria Valls, del Departament de Medicina i Cirurgia de la URV, va conduir el taller “La xocolata com a aliment”, en què els nens i nenes van aprendre a distingir quina era la més saludable
“Els orígens de xocolata”, impartit per la investigadora de la URV Laura Bricio, ha estat el primer dels nou tallers científics que ComCiència i l’ICIQ han programat per a nens i nenes de 9 a 12 anys
L’ha impartit Licia Buttà, professora del Departament d’Història i Història de l’Art, als estudiants de 5è de Primària de l’Escola Pau Delclòs de Tarragona
L’ha impartit la investigadora Marta Martínez, de la Unitat de Difracció de Raigs X de l’ICIQ, als estudiants de 6è de Primària de l’escola Pau Delclòs
L’ha impartit la investigadora Rosa Maria Valls, del Departament de Medicina i Cirurgia de la URV, als estudiants de 5è de Primària de l’escola Pau Delclòs
D’on ve la xocolata? Quines cultures la utilitzaven i per a què? Els estudiants de 6è de Primària de l’Escola Pau Delclòs van conèixer els orígens de la xocolata en un taller pràctic en què ells mateixos van elaborar una beguda de cacau com tal com feien els asteques. El va impartir Laura Bricio, investigadora del grup de recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia (GRESEPIA) de la URV. Aquesta activitat forma part del cicle “Ciència i xocolata”, impulsat per la Universitat i l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), un projecte que té per objectiu fomentar les vocacions científiques entre els estudiants a partir de tallers impartits per dones investigadores, per tal d’incidir especialment en transmetre l’interès per la recerca entre les nenes.
La URV i l’Institut Català d’Investigació Química han impulsat aquests tallers, que s’han començat a impartir entre alumnes de 5è i 6è de Primària de l’escola Pau Delclòs de Tarragona. La primera de les cinc sessions s’ha fet el 23 de gener, i ha estat sobre l’ADN del cacau. Amb aquest projecte es volen fomentar les vocacions científiques entre els estudiants i incidir especialment en transmetre l’interès per la recerca entre les nenes