És la quarta edició del programa que impulsa el grup de recerca MEDIS de la Universitat i que aquest any ha combinat el format presencial amb el virtual. La iniciativa porta accions educatives a contextos d’alta vulnerabilitat
ICIQ
A tot el diari
La Unitat de Suport a Propostes Internacionals d’RDi (USPIR) ha organitzat un taller adreçat als membres de la comunitat investigadora que siguin potencials participants als ajuts del European Research Council de la Comissió Europea
Aquesta iniciativa de divulgació científica està pensada per a què els mestres la treballin amb els seus alumnes de 5è i 6è de primària. L’han impulsat la Facultat de Química de la URV i l’ICIQ amb el suport de l’Observatori de la Igualtat de la Universitat
Investigadores de les dues institucions parlen de la xocolata des de diferents àmbits de la ciència. Amb aquest projecte es vol fomentar les vocacions científiques, especialment entre les noies
La iniciativa va participar en la primera edició del programa CaixaImpulse de la Fundació Bancària La Caixa i va ser incubada pel programa de Richi Social Entrepreneurships
L’ha impartit la investigadora Marta Martínez, de la Unitat de Difracció de Raigs X de l’ICIQ, als estudiants de 6è de Primària de l’escola Pau Delclòs
Les oficines de registre de patents dels Estats Units i la UE han concedit a investigadors de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) els drets d’explotació en exclusiva d’un nou mètode de valorització de residus. Aquest sistema ofereix una alternativa sostenible per a la preparació de valuosos fàrmacs i productes agroquímics a partir del fluoroform, un residu que s’obté en la síntesi del tefló
D’on ve la xocolata? Quines cultures la utilitzaven i per a què? Els estudiants de 6è de Primària de l’Escola Pau Delclòs van conèixer els orígens de la xocolata en un taller pràctic en què ells mateixos van elaborar una beguda de cacau com tal com feien els asteques. El va impartir Laura Bricio, investigadora del grup de recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia (GRESEPIA) de la URV. Aquesta activitat forma part del cicle “Ciència i xocolata”, impulsat per la Universitat i l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), un projecte que té per objectiu fomentar les vocacions científiques entre els estudiants a partir de tallers impartits per dones investigadores, per tal d’incidir especialment en transmetre l’interès per la recerca entre les nenes.
La URV i l’Institut Català d’Investigació Química han impulsat aquests tallers, que s’han començat a impartir entre alumnes de 5è i 6è de Primària de l’escola Pau Delclòs de Tarragona. La primera de les cinc sessions s’ha fet el 23 de gener, i ha estat sobre l’ADN del cacau. Amb aquest projecte es volen fomentar les vocacions científiques entre els estudiants i incidir especialment en transmetre l’interès per la recerca entre les nenes
Javier Fernández-López de Pablo, investigador de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i Paolo Melchiorre, investigador principal a l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), han obtingut un ajut ERC Consolidator Grant en la convocatòria de 2015 de l’European Research Council que els permetrà desenvolupar un projecte de recerca durant els propers cinc anys