El programa, en què ha participat una investigadora de la URV, ha aconseguit bons resultats en nens menors de cinc anys
nutrició
A tot el diari
La Unitat de Recerca en Pediatria, Nutrició i Desenvolupament Humà de la URV realitza un assaig clínic que té com objectiu avaluar si la ingesta d’una llet de creixement amb menor contingut proteic entre els 12 i els 24 mesos d’edat pot tenir un efecte protector de l’obesitat en edats posteriors. Per aquest projecte es necessiten més de 1.600 nens i nenes i, tot i que l’estudi ha començat, continua el reclutament d’infants d’entre 11 i 13 mesos i mig
La imatge d’uns nens peruans menjant hidrats de carboni ha estat la guanyadora del II Concurs de Fotografia Científica a les Xarxes Socials, al qual s’hi podia participar a través d’Instagram. L’autora és Sabina López Toledo, estudiant de doctorat en Biomedicina al grup de recerca NUTRISAM – Nutrició i Salut Mental de la URV. La fotografia la va fer durant el treball de camp de la tesi doctoral on avalua l’estat nutricional i cognitiu de la població escolar andina (Perú)
Un estudi que ha comparat el patró de dieta entre persones de 10 a 23 anys amb malaltia celíaca i persones sanes de la mateixa edat, ha posat de manifest que, els primers, consumeixen més sucres afegits, més greix i més aliments rics en proteïnes. En canvi, ingereixen menys aliments rics en midons i una menor quantitat de micronutrients com l’ àcid fòlic, calci, ferro i magnesi. El treball l’han coordinat Nancy Babio i Jordi Salas-Salvadó, investigadors del grup de recerca de la Unitat de Nutrició Humana, del departament de Bioquímica i Biotecnologia de la Universitat Rovira i Virgili, Institut d’Investigació Sanitària Pere Vigili i CIBERobn
Es tracta d’un projecte impulsat per joves i per a joves en el qual han participat 170 adolescents de 3r i 4t d’ESO de Reus. Amb “Som la pera”, com s’ha conegut la intervenció d’aquest projecte, s’ha aconseguit fer incrementar el consum de fruita —principalment en les nenes— i augmentar l’activitat física extraescolar, sobretot dels nens. Aquest dimarts, 23 de febrer, s’han fet públics els resultats i s’ha presentat un nou projecte, l’EYTO-Kids
La investigadora Aïda Pascual, del Grup de Recerca en Nutrigenòmica de la URV, ha rebut un premi de la NuGO Week 2015 per un pòster científic en què presentava els resultats preliminars dels seus estudis de doctorat. La NuGO Week és la conferència anual de l’associació NuGO, que agrupa universitats i centres de recerca de les àrees de nutrició molecular, nutrició personalitzada, nutrigenòmica i biologia nutricional de sistemes
El Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS) s’encarrega de la coordinació tècnica del projecte Smartfoods, un projecte liderat per Laboratoris Ordesa que té l’objectiu de dissenyar i desenvolupar ingredients i complements nutricionals intel·ligents, que actuïn en la reducció del risc de les malalties cròniques més habituals com la diabetis o l’obesitat
Les noves guies dietètiques dels Estats Units inclouen la dieta mediterrània i els resultats del projecte Predimed (Prevenció amb Dieta Mediterània) com a principals recomanacions per evitar les malalties cardiovasculars i per tenir una alimentació saludable.
El treball, que han dut a terme investigadors de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV, l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, el Centre Tecnològic de Nutrició i Salut i la UAB, posa de manifest que, després de 28 mesos d’intervenció, la prevalença de l’obesitat s’ha reduït en un 2,36% en els nens i un 1,66% a les nenes. Hi han participat prop de 2.000 nenes i nens d’escoles de Reus com a grup intervenció i Cambrils, Salou i Vila-seca com a grup control. Són els resultats de l’estudi Intervenció a les escoles per reduir la prevalença d’obesitat infantil: l’estudi EdAl (Educació en Alimentació) que s’ha publicat a la revista científica Trials