Diari digital de la URV -

Mostra totes les notícies

Es tracta dels resultats d’un assaig clínic en què un equip investigador de la URV-IISPV ha analitzat l’efecte de la dieta mediterrània sobre la microbiota i la relació amb la salut. Han observat canvis entre les persones que consumien dieta mediterrània i les que no en consumien, tot i que incorporaven fruita seca a la seva alimentació. Els resultats poden explicar el benefici d’aquesta dieta en la reducció dels nivells de glucosa i insulina

Un grup d’alumnes de batxillerat del Col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona, amb el suport del grup de Cromatografia Aplicacions Mediambientals de la Facultat de Química de la URV, ha dut a terme un estudi sobre la qualitat de l’aire de les aules. El treball ha estat motivat per les mesures de prevenció per la COVID-19, que impliquen l’ús de dissolvents en els productes de neteja i l’ús de gels hidroalcohòlics

És un projecte de tres anys de durada i hi pren part un equip investigador del Departament d’Enginyeria Electrònica, amb la professora d’investigació ICREA a la URV, Beatriz Prieto Simón. Es tracta de diagnosticar aquesta malaltia en les primeres etapes i evitar contagis i el sacrifici de les vaques quan la mastitis es troba en estat avançat

El projecte Glomicave busca ajudar a la comprensió dels sistemes biològics en el seu conjunt. Es durà a terme a la Unitat de Ciències Òmiques, una unitat d’R+D+i mixta formada per professionals d’Eurecat i de la Universitat Rovira i Virgili. La innovació es validarà en els àmbits de la ramaderia, l’agro-biotecnologia i el medi ambient.